Diferenta dintre concealer si corrector

Dear ladies,

anticearcanul (concealer-ul) si corectorul sunt produsele cele mai frecvent utilizate dar si cele mai neintelese de catre multe dintre noi, femeile!

Majoritatea clientelor mele imi pun intrebari cu privire la modul de aplicare, ce tip si ce fel de culoare de anticearcan le recomand.

In primul rand incepem cu diferenta dintre cele doua si la ce folosesc fiecare in parte.

Anticearcanul, asa cum spune si numele, este menit sa ascunda cearcanele. Utilizarea unui anticearcan potrivit te face sa pari mai odihnita, mai fresh. Cu toate acestea, nu toate anticearcanele sunt la fel, unele sunt bune, altele proaste.

Un anticearcan prost poate face ca zona aplicata sa para prea alba, prea roz, prea uscata sau prea grasa. Un anticearcan bun este cremos, fluid, se intinde usor si instantaneu lumineaza fata.

Anticearcanele groase au tendinta sa se adune sub ochi si vor cauza iritatii, iar folosite pe termen lung pot produce riduri.

Folositi formule usoare, pe care le puteti pune in straturi si care se intind usor.

Culoarea anticearcanului trebuie sa fie 1-2 nuante mai deschisa decat tonul pielii.

Fiind in formula fluida, anticearcanul nu va acoperi petele, cosurile sau alte imperfectiuni ale pielii, pentru asta folositi un amestec de anticearcan si fond de ten, sau corector, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Corectorul este o crema specifica colorata, menita sa neutralizeze problemele de pigmentare ale pielii. Folosim corector pentru a neutraliza roseata de pe fata, cuperoza, acneea, cearcanele foarte inchise de sub ochi, vinetii sau albastre.

Acum, cu cearcanele este o alta poveste, majoritatea femeilor le au, la unele sunt genetice insa toate vor sa faca cumva ca cearnanele sa dispara.

Iata cateva reguli pentru a alege corectorul potrivit:

–       pentru a acoperi roseata, cuperoza, cosuri, ai nevoie de un corector verde

–       pentru a acoperi cearcanele albastrui foloseste corector in nuante de piersica sau rosé

–       cearcanele violet- vinetii le acoperim cu corector galben

Utilizarea anticearcanului poate fi suficienta pentru unele dintre voi. Daca nu este, alege un corector in nuanta potrivita si aplica-l doar pe zonele intunecate, Aveti grija ca acea zona sa fie foarte bine hidratata inainte si aplicati corectorul incepand cu coltul intern al ochiului continuand sub linia genelor. Prin tapotare fixati corectorul utilizand degetul inelar.

Anticearcanul se va aplica, daca mai este necesar, deasupra corectorului.

Exista mai multe modalitati de aplicare dar cea mai cunoscuta este de a realiza un mic semicerc din coltul intern al ochiului spre coltul exterior.

O alta optiune este de a aplica anticearcanul in forma unui triunghi de sub ochi, nas si jumatatea obrazului. Acesta este un truc pentru a “ridica” ochii.  😉

Nu uitati sa fixati anticearcanul cu pudra libera, in subton galbui, care merge foarte bine pentru toate subtonurile pielii. Fara pudra machiajul nu va rezista iar corectorul si anticearcanul se vor intinde.

Corectorul meu favorit este de la MAC Cosmetics, Pro Conceal and Correct Palette, iar anticearcanul pe care il folosesc zilnic este Mineralize Concealer tot de la MAC Cosmetics.

Sunt convinsa ca mai exista intrebari referitoare la aplicarea anticearcanului si a corectorului, nu ezitati sa ma intrebati si va voi raspunde cu drag!

Pana data viitoare…Stay beautiful inside and out!

XOXO, Alina